Trágyatechnika

Trágyaszivattyúk

A trágyaszivattyúk biztosítják a hígtrágya szállítását a trágyarendszeren. A legalkalmasabb típusok daraboló, öntisztuló, adaptív járókerékkel vannak szerelve, és pontosan méretezhetőek az adott feladatra, ami gazdaságos üzemeltetést tesz lehetővé. Másodlagos funkciójuk lehet a kisebb aknák sugárárammal történő keverése.

FLYGT merülő trágyaszivattyúk

A FLYGT merülő trágyaszivattyúk a legelterjedtebb és legmegbízhatóbb típusok. A villanymotor a szivattyútestbe van építve. Elhelyezésük lehet vezetőcső-szivattyútalpas vagy függesztett. Előny: egyszerű kezelhetőség; gazdaságos üzemeltetés; hatalmas típusválaszték. Hátrány: magasabb beruházási költség.

A trágyaszivattyú és a modern mezőgazdaság

A modern istállótechnika, a korszerű mezőgazdasági megoldások ma már lehetővé teszik, hogy egy sikeresebb, hatékonyabb és hosszú távon sokkal eredményesebb gazdaságot vezethessenek a tulajdonosaik. Ezekhez az innovatív megoldásokhoz tartozik a trágyaszivattyú is.

A trágyát több, különböző berendezés segítségével juttatják el egyik pontból a másikba, ezek közé a berendezések közé tartozik a trágyaszivattyú is. A trágya útja az istállótól egészen a termőföldekig tart, ahol hozzájárul a jobb, gazdagabb termés elősegítéséhez.

A trágyát régebben tartálykocsikkal szállították ki a megfelelő helyre, de ez a módszer mára elavulttá vált, főleg azért, mert így sokkal magasabb költséggel kell számolni. Ez a költség annál nagyobb, minél messzebb van a célterület.

A trágyaszivattyú alkalmazása azonban talajkímélőbb és termelékenység szempontjából is előnyösebb módszer. A trágyaszivattyú ugyanis közvetlenül a tárolóból emeli ki a trágyát és juttatja a csövekbe, amik a földekre vezetnek.

Érdekli ez a megoldás? Keressen minket bizalommal a részletekért!

A trágyaszivattyú és a modern mezőgazdaság