Üdvözöljük weboldalunkon!

A PROMANURE Farmtechnika Rendszer egy olyan átfogó program, amely lefedi a mezőgazdasági víz, és szennyvízrendszerek építésével, rekonstrukciójával és üzemeltetésével kapcsolatos összes feladatot, a technológiai alapkoncepció kidolgozásától kezdve, a tervezésen át, a kulcsrakész kivitelezésig.

Főbb szolgáltatásaink:

  • Trágyatechnika
  • Istállótechnika
  • Trágyakezelés gépei és eszközei
  • Tervezés
  • Kivitelezés
  • Szaktanácsadás

A program a legmagasabb szakmai, műszaki és technológiai színvonalat képviseli erős hazai és nemzetközi együttműködés keretében. Modul rendszerben épül fel, egyes fejezetei önmagukban is alkalmazhatók.

Szakembereink minden állattartó telepre egyedi megoldást dolgoznak ki, a helyi adottságok figyelembe vételével. Praktikus és gazdaságos műszaki megoldásokra törekszenek a hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében. A legkorszerűbb eszközöket és technológiát kínáljuk, a legjobb ár-érték aránnyal.

A trágya kis kártevői: A legyek

Egy farmon nem csoda, ha legyek ezrei lepik be az istállókat és az állatokat, de főként a trágya az a hely, ahol szívesen időznek. A legyeknek ez kiváló környezet a szaporodásra, így a trágyakezelés során érdemes odafigyelni rájuk.

Ezek a kellemetlen kártevők pont a trágyában szeretnek petézni, így érdemes olyan szerekkel megakadályozni szaporodásukat, amit a trágyakezelés során a trágyára lehet önteni. Az állati trágya a legideálisabb a legyek szaporodásához, mert abban a lárvák bábokká tudnak fejlődni. A trágyakezelés közben bátran lehet használni az erre a célra kialakított légyírtó szereket, ugyanis azok nincsenek rossz hatással a jótékony organizmusokra, és a trágyakezelés ugyanolyan eredményes lehet.

Más egyéb praktikák is vannak a legyektől való megszabadulásra, érdemes tudni, hogy a legyek a nedves helyeket is szeretik, így érdemes egy vízszivárgást azonnal megjavítani, illetve a takarmány szétszóródásának megakadályozása is csökkentheti a legyek számát.

A trágyakezelés során ne feledkezzen meg a legyek kártékony tevékenységeiről sem, ha trágyakezeléssel kapcsolatos kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal!

Hígtrágya felhasználási tanácsok

Számos gazdaságban gyülemlik fel hígtrágya, amire először inkább hátrányként tekintenek a gazdák, pedig a valóság az, hogy akár a gazdaság előnyére is fordíthatják!

A hígtrágya hasznosítása az egész világon rohamosan terjed, hiszen felismerték számtalan előnyét, ezért egyre több gazdaságban alkalmazzák a talaj gazdagítására, a növények tápanyag- és vízigényének pótlására, és nem utolsó sorban a talajszerkezet javítására! Mezőgazdasági szempontból leginkább a sertés és szarvasmarhatelepeken felgyülemlett hígtrágya hasznosítható, ezzel szemben a baromfi hígtrágya nem minden esetben előnyös választás, ugyanis magas foszfortartalma miatt perzselő hatású!

A hígtrágyát főként szippantós kocsikkal igyekeznek eloszlatni a termőterületen, ami sajnos nem túl előnyös megoldás. A tartályokból nem lehet az anyagot egyenletesen kiengedni, ezért némely részekre jóval több jut belőle, mint amennyi szükséges lenne!

Kérje tanácsadásunkat a hígtrágya felhasználásával kapcsolatban!