Üdvözöljük weboldalunkon!

A PROMANURE Farmtechnika Rendszer egy olyan átfogó program, amely lefedi a mezőgazdasági víz, és szennyvízrendszerek építésével, rekonstrukciójával és üzemeltetésével kapcsolatos összes feladatot, a technológiai alapkoncepció kidolgozásától kezdve, a tervezésen át, a kulcsrakész kivitelezésig.

Főbb szolgáltatásaink:

  • Trágyatechnika
  • Istállótechnika
  • Trágyakezelés gépei és eszközei
  • Tervezés
  • Kivitelezés
  • Szaktanácsadás

A program a legmagasabb szakmai, műszaki és technológiai színvonalat képviseli erős hazai és nemzetközi együttműködés keretében. Modul rendszerben épül fel, egyes fejezetei önmagukban is alkalmazhatók.

Szakembereink minden állattartó telepre egyedi megoldást dolgoznak ki, a helyi adottságok figyelembe vételével. Praktikus és gazdaságos műszaki megoldásokra törekszenek a hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében. A legkorszerűbb eszközöket és technológiát kínáljuk, a legjobb ár-érték aránnyal.

A trágya kis kártevői: A legyek

Egy farmon nem csoda, ha legyek ezrei lepik be az istállókat és az állatokat, de főként a trágya az a hely, ahol szívesen időznek. A legyeknek ez kiváló környezet a szaporodásra, így a trágyakezelés során érdemes odafigyelni rájuk.

Ezek a kellemetlen kártevők pont a trágyában szeretnek petézni, így érdemes olyan szerekkel megakadályozni szaporodásukat, amit a trágyakezelés során a trágyára lehet önteni. Az állati trágya a legideálisabb a legyek szaporodásához, mert abban a lárvák bábokká tudnak fejlődni. A trágyakezelés közben bátran lehet használni az erre a célra kialakított légyírtó szereket, ugyanis azok nincsenek rossz hatással a jótékony organizmusokra, és a trágyakezelés ugyanolyan eredményes lehet.

Más egyéb praktikák is vannak a legyektől való megszabadulásra, érdemes tudni, hogy a legyek a nedves helyeket is szeretik, így érdemes egy vízszivárgást azonnal megjavítani, illetve a takarmány szétszóródásának megakadályozása is csökkentheti a legyek számát.

A trágyakezelés során ne feledkezzen meg a legyek kártékony tevékenységeiről sem, ha trágyakezeléssel kapcsolatos kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal!

Hígtrágya felhasználási tanácsok

Számos gazdaságban gyülemlik fel hígtrágya, amire először inkább hátrányként tekintenek a gazdák, pedig a valóság az, hogy akár a gazdaság előnyére is fordíthatják!

A hígtrágya hasznosítása az egész világon rohamosan terjed, hiszen felismerték számtalan előnyét, ezért egyre több gazdaságban alkalmazzák a talaj gazdagítására, a növények tápanyag- és vízigényének pótlására, és nem utolsó sorban a talajszerkezet javítására! Mezőgazdasági szempontból leginkább a sertés és szarvasmarhatelepeken felgyülemlett hígtrágya hasznosítható, ezzel szemben a baromfi hígtrágya nem minden esetben előnyös választás, ugyanis magas foszfortartalma miatt perzselő hatású!

A hígtrágyát főként szippantós kocsikkal igyekeznek eloszlatni a termőterületen, ami sajnos nem túl előnyös megoldás. A tartályokból nem lehet az anyagot egyenletesen kiengedni, ezért némely részekre jóval több jut belőle, mint amennyi szükséges lenne!

Kérje tanácsadásunkat a hígtrágya felhasználásával kapcsolatban!

A hígtrágya hasznosításáról bővebben

A hígtrágya az almozás nélküli istállókban keletkező melléktermék, amely főként sertés és marhatelepeken található. Döntő alkotórésze az öblítővíz, továbbá bélsár, vizelet, technológiai víz, élelem maradványok, végül, de nem utolsó sorban kis mértékben egyéb anyagokat is tartalmaz. Mivel a hígtrágya az állattartó telepeken nagy mennyiségben keletkező, magas szervesanyag-tartalmú melléktermék, környezetvédelmi szempontból gondot okoz az elhelyezése, ha nem megfelelő kivitelezésben történik. Mivel a hígtrágya éveken át problémát jelentett a telepeken, a szakemberek igyekeztek kísérleteket folytatni azért, hogy ez a fennakadás megszűnhessen.

A hígtrágya hasznosításának leggyakrabban alkalmazott módszere, hogy a talaj gazdagítására használják fel, vagyis a gazdák így pótolják gazdaságosan a növények tápanyag- és vízigényét. Fontos tudni, hogy főként a sertés- és marhatelepeken keletkezett hígtrágya hasznosítható, ugyanis a baromfiudvarokon keletkezett melléktermék magas foszfortartalmú, emiatt perzselő hatású, ez pedig értelemszerűen nem tesz jót a növényzetnek!

Ha további információkat szeretne megtudni a hígtrágya hasznosításáról, forduljon hozzánk bizalommal!

HDPE fóliával a trágya biztos helyen marad!

A natúr kivitelben opálos zöld színű HDPE fóliák nagy sűrűségű polietilén granulátumból készülnek. A fólia nagy teherbírással rendelkezik, bizonyos mértékig nyújtható, erős anyag.

A HDPE fóliák felhasználása széleskörű, hiszen az iparban, mezőgazdaságban egyaránt jelen van, készülhet belőle tasak, zsák, táska, illetve kiváló szigetelőanyag is. Medencék aljzatára kifeszítve nagyszerűen látja el a vízszigetelés feladatát. Műtrágya tárolókhoz is előszeretettel használják, mert védőréteget képez a föld és a műtrágya között, ezzel pedig megakadályozza, hogy a trágya bejusson a földbe, és ott a talajvízhez keveredve károkat okozzon. A HDPE fólia tehát alapvető kiegészítője a modern mezőgazdasági megoldásoknak, a korszerű trágyatárolók, környezetvédelmi tárolók létrehozásának. Felújításhoz és telepítéshez egyaránt alkalmas, az előírásoknak megfelelő, tudatos és környezetbarát konstrukciók kivitelezéséhez nélkülözhetetlen.

Keressen minket bizalommal, és használja Ön is rendszeresen a HDPE fóliát!